logoznak TAAT

Jak na koupi stavebního pozemku

Jak na koupi stavebního pozemku

Co vše je dobré vědět, než koupíte pozemek na stavbu? Čeho se vyvarovat, na co dát pozor?

To vše se můžete dozvědět na našem externím webu, který se tímto tématem zabývá a kde určitě najdete rady, které vám pomohou.

Dozvíte se jak a kde třeba prověřit záplavovou oblast, co znamená koupit svažitý pozemek, a jaké bude ovlivnění ceny následné výstavby rodinného domu a další informace, které vám pomohou pří rozhodování v koupi pozemku.



Pro více informací přejděte můžete přejít na náš externí web, který se zabývá postrobněji tímto tématem, a kde si můžete i zdarma stáhnout Ebook.


Níže uvádíme jen několik málo informací pro ukázku.

Stavební pozemekPoradíme Vám s výběrem stavebního pozemku pro dřevostavbu, společně posoudíme jeho tvar i velikost s ohledem na zastavěnou plochu rodinného domu, orientace světových stra­n, napojení rodinného domu na inženýrské sítě (voda, elektřina, plyn, kanalizace). Při koupi pozor na břemena, zástavy a jiné omezující zápisy na katastru nemovitostí. Ještě před koupí zajděte na příslušný stavební úřad, katastrální úřad a na vše se vyptejte s ohledem na výstavbu rodinného domu. Předejdete tak potížím ještě před samotnou koupí pozemku.
Regulativa pro výstavbuPřed koupí parcely se raději seznamte s podmínkami pro zástavbu rodinným domem a re­gulativy pro výstavbu v obci (zastavěnost pozemku bývá obvykle 30 % ze celkové plochy pozemku, možností stavět vámi vybraný typ rodinného domu, sklon střechy, barva střešní krytiny, tvar střechy, odstupové vzdálenosti od hranic pozemku ale i již stojících staveb na sousedních pozemcích apod.). Příslušná regulativa obdržíte na obecním úřadě, ale doporučujeme spíše spádový stavební úřad pro danou obec. Nechte si předložit na stavebním úřadě i „územní plán“ pro danou obec, kde pozemek chcete koupit. Zjistíte tak, kde je na mapě územního plánu pozemek, o který máte zájem, zda je v obytné zástavbě a není třeba hned vedle plánována průmyslová nebo komerční zóna.
Finanční dostupnostZvažte své finanční možnosti pro koupi pozemku i samotnou výstavbu dřevostavby. Vždy mějte rezervu na stavbu oplocení, vybavení domu, vedlejší stavby, které zamýšlíte apod.
Velikost domuVáš výběr velikosti domu se bude odvíjet od počtu členů v domácnosti, jejich potřeb, věku.
Funkčnost dřevostavbyZohledněte počet pokojů i příslušenství v domě. Zamyslete se, zda Vám bude více vyhovovat Bungalov, rodinný dům s podkrovím, patrem.
Uspořádání rodinného domuVytvořte si podle sebe vnitřní uspořádání místností. Stanovte si vlastní požadavky na uspořádání jednotlivých místností. Kde bude například šatna, technická místnost, komora v blízkosti kuchyňského koutu. Podrobně pak Vaši představu upřesníme s ohledem na tvar a velikost parcely, světové strany, již postavené sousední rodinné domy, přípojné body k inženýrským sítím.
Fasáda dřevostavbyCelkový vzhled dřevostavby jeho architekto­nické členění a barevnost fasády a jeho celková vizáž z exteriéru bude odrazem Vaší osobnosti. Spolupracující stavební firmy pro Vás připravili doplňky fasád, obkladů a pomůžeme Vám vybrat si takový vzhled domu, jaký se Vám bude líbit.
Změny u typového projektuZměny prezentovaných i jiných typových projektech? Ano, pomůžeme Vám i s optimálním uspořádáním podle Vašich potřeb. Jen málo kdy, se stane, abyste se ztotožnili na 100 % s vybraným typovým projektem bez úprav. Změny v návrhu dřevostavby je možné v projektu pozměnit tak, jak si budete přát, a bez navýšení ceny za projekt.
Individuální projektyNěkteří z Vás dají přednost svému vlastnímu návrhu rodinného domu. I v tomto případě Vám vyjdeme vstříc. Zprostředkujeme s projektantem Vámi vybraný kompletní projekt na míru.
Jak na koupi stavebního pozemku

Kontaktní formulář

logoznak TAAT

© 2022, TAAT Consulting s.r.o
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, je bez předchozího souhlasu TAAT Consulting s.r.o zakázáno.

Provozovna:
Chlumecká 1539
198 00 Praha 14 - Kyje
T: +420 704 903 903
E: info@dum-top.cz